середа, 15 липня 2020 12:09

У Криму знаходять дитинчат дельфінів із ножовими пораненнями

У Криму знаходять дитинчат дельфінів із ножовими пораненнями
У Криму рибалки калічать дельфінів. Фото: Facebook/Безтурботне море

У Криму волонтери знаходять дитинчат дельфіна-азовки з ножовими пораненнями.

Як повідомляють на сторінці "Безтурботне море" у Facebook, одне з дитинчат було знайдено в акваторії Балаклави.

"Під час огляду було виявлено наявність розрізу на вентральній поверхні тіла під грудним плавником, при цьому лінійна форма рани та рівні краї вказували на те, що її було завдано гострою пласкою колючо-різальною зброєю. Ще одне дитинча азовки було знайдено в сел. Новий Світ з аналогічним каліцтвом", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відрізані хвости: в окупованому Криму виявили 16 мертвих дельфінів

Обидва дитинчати перебували у відмінній фізичній формі й не були виснажені. Тому волонтери наполягають, що саме поранення та пов'язані з ними пошкодження тканин і кровотеча призвели до їхньої загибелі, отримати їх випадково вони не могли.

"Єдиними людьми, які тісно контактують з цим видом, є рибалки (азовка частіше за інших китоподібних потрапляє в сітки через свої особливості харчування), а завдати каліцтва тваринам, що заплуталися, дуже просто. Рибальство та ймовірні випадки жорстокого ставлення рибалок до дельфінів завдають непоправної шкоди популяції і знищують нове покоління тварин, занесених до Червоної книги", - підкреслили волонтери.

Вони також уточнили, що інформують наглядові структури про кожну знахідку, однак склад злочину не встановлюється.

Раніше волонтери повідомляли, що 2020 рік б'є рекорди за кількістю викидань китоподібних у Криму. За 5,5 місяця зареєстровано вже 416 викидань морських ссавців на узбережжі півострова. Для порівняння, за весь 2019 рік було зафіксовано викидання 468 особин. У цілому з початку роботи волонтерської системи моніторингу нараховано вже понад 1600 викидань. Виражені піки смертності стабільно припадають на місяці активного промислового рибальства, а більшість свіжих останків китоподібних демонструють характерні для виловлювання пошкодження і патологічні зміни.

Зараз ви читаєте новину «У Криму знаходять дитинчат дельфінів із ножовими пораненнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути