Ексклюзиви
неділя, 17 вересня 2023 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму загострюється дефіцит пального

У Криму загострюється дефіцит пального
У Криму тотальний дефіцит палива. Фото: pixabay.com

У тимчасово окупованому росіянами Криму загостюється гуманітарна криза.

Зокрема спостерігається нестача пального, повідомив Центр національного спротиву 16 вересня.

"Проблеми виникли ще у вересні через зниження обсягів відвантаження автомобільного пального із нафтопереробних заводів у Росії", – йдеться у повідомленні.

Це обумовлено порушенням логістичних маршрутів, які зв'язують Крим з територією країни-агресорки, а також зниженою купівельною спроможністю місцевих мешканців, пояснюють у ЦНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За тиждень ціна на бензин в Україні виросла ще на гривню

"Окупаційна адміністрація півострова збирається створити нові механізми субсидування окремих мереж АЗС, аби уникнути майбутнього зростання цін на пальне. Але таке рішення створить передумови для закриття тих АЗС, які не отримуватимуть субсидій", – зазначає Центр національного спротиву.

Відсутність палива на півострові свідчить про те, що окупанти не встигають його постачати через складну логістику. Попри те, що окупанти частково відновили зруйнований раніше проліт Кримського мосту, рух переправою обмежений.

Крім того, росіяни зосереджені на постачанні палива у зону бойових дій. Тому для цивільного населення його й надалі буде мало. Все, що окупанти постачатимуть до Криму, зрештою будуть спрямовувати на забезпечення загарбників на фронті.

Зараз ви читаєте новину «У Криму загострюється дефіцит пального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути