середа, 13 червня 2018 10:26

У Криму з крана тече кольорова рідина і випадають водорості: подробиці

У Криму з крана тече кольорова рідина і випадають водорості: подробиці
У Криму з крана тече солона вода - переселенець. Фото: zik.ua

В окупованому Криму вичерпався запас прісної води у Північнокримському каналі.

2014-го Україна перестала подавати дніпровську воду на окупований півострів. Про ситуацю з ресурсами написав кримський економіст, переселенець, експерт благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Юрій Смілянський у блозі на OBOZREVATEL.

За його словами, дії окупантів на території Криму прискорили наростання негативних підсумків їхньої присутності і відсутність дніпровської води.

"Для точкового одномоментного вирішення питань, як це і прийнято в Росії (не особливо хтось замислюється про перспективу), почалася викачка прісної води з існуючих водосховищ і перекидання її на північ Криму для вирішення виниклих труднощів. А також почалося хижацьке використання підземних прісних горизонтів. Але вже сьогодні можна говорити, що ресурс вичерпаний", - написав Смілянський.

За його словами, окупанти змушені самі визнавати те, що на півночі Криму підземні прісні горизонти води все більше мінералізуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим підготувався до "не сезону": показали курорти

"Прісної води під землею, яку можна використовувати тільки в побутових потребах, там уже не залишилося. Протягом минулого та цього року надходить інформація про те, що в Армянську, в Красноперекопську, в Керчі і в інших населених пунктах півночі Криму з крана тече незрозуміла кольорова рідина або ж солона вода і часто випадають водорості. Прісні горизонти заміщуються солоною водою, відповідно води вже не вистачає і на побутові потреби, не кажучи про агробізнес", - пише Смілянський.

Експерт наголосив, що вирішення цієї проблеми без дніпровської води в Криму немає.

В окупованому Криму жителів Нижньогірського району оштрафували за видобуток води. Використовували ресурс зі свердловин для поливу сільгоспугідь.

Зараз ви читаєте новину «У Криму з крана тече кольорова рідина і випадають водорості: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути