середа, 20 вересня 2017 07:26

У Криму окупанти продають завод шампанських вин "Новий Світ"

У Криму окупанти продають завод шампанських вин "Новий Світ"
Продають "Новий світ". Фото: Інформатор

У підконтрольному Кремлю парламенті анексованого Криму погодили продаж повного пакету акцій "націоналізованого" заводу шампанських вин "Новий Світ".

Головною проблемою підприємства назвали нестачу обігових коштів, що не дозволяє провести технічне переоснащення, передає "Крим.Реалії".

Російський міністр майнових і земельних відносин Криму Анна Анюхина розповіла так званим депутатам, що цього року завод перетворили з державного унітарного підприємства в акціонерне товариство.

За її словами, самопроголошений уряд Криму схвалив включення заводу до плану приватизації. Вона уточнила, що необхідні економічні обґрунтування продажу надійшли від "міністерства сільського господарства і економічного розвитку" анексованого півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму стартував оксамитовий сезон: промовисті фото

"Новий Світ" - підприємство з виробництва ігристого вина класичним французьким пляшковим методом шампанізації, розташоване в селищі Новий Світ, на південному сході Криму. Загальна протяжність тунельного господарства - 7 км (20 штолень). Потужність - 1 млн пляшок шампанських і 600 тис. пляшок ігристих вин на рік. Засноване 1878-го князем Голіциним як завод з випуску ігристого вина.

Зараз ви читаєте новину «У Криму окупанти продають завод шампанських вин "Новий Світ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути