неділя, 27 жовтня 2019 18:22

У кримського політв'язня виявили онкологічну хворобу

У кримського політв'язня виявили онкологічну хворобу
Асан Чапух перебуває під домашнім арештом. Фото: АТР

У кримського політв'язня Асана Чапуха діагностоване онкологічне захворювання.

Чапух досі перебуває у орендованій квартирі, де йому визначений домашній арешт, повідомив адвокат Айдер Азаматов, передає Крим.Реалії.

"За час перебування в СІЗО і під домашнім арештом у мого підзахисного кардинально погіршився стан здоров'я. Він кілька разів лягав у лікарню, проходив обстеження і лікування і, як мені він сам повідомив, у нього діагностовано рак, онкологічне захворювання. Він уже пройшов три курси хіміотерапії і проходить зараз. Попереду ще стільки ж", – розповів адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із кримського СІЗО госпіталізували політв'язня Кремля

Раніше Асан Чапух скаржився на те, що перебування під домашнім арештом в орендованій квартирі погано впливає на його здоров'я.

Асану Чапуху 66 років. Міністерство закордонних справ України неодноразово вимагало від Росії звільнити цього кримськотатарського активіста.

Російські силовики затримали Асана Чапуха в Сімферополі 23 листопада. Звинуватили у "вимаганні в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини. 5 грудня підконтрольний Росії Верховний суд Криму відмовився відправити активіста з СІЗО під домашній арешт. Із 6 грудня Чапух оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «У кримського політв'язня виявили онкологічну хворобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути