вівторок, 21 квітня 2020 18:30

У Європі надрукували підручники з картою України без Криму

У Європі надрукували підручники з картою України без Криму
У Європі надрукували підручники з картою України без Криму. Фото: Facebook/Уляна Супрун

Конгрес українців Естонії виявив у підручнику англійської мови, призначеному для місцевих шкіл, карту Європи, на якій Крим є частиною Російської Федерації.

Про це пише УНН.

У повідомленні наводиться лист Конгресу українців Естонії до міністерства освіти, в якому висловлюється стурбованість ситуацією, коли учням естонських шкіл надається фальшива інформація щодо України та ігнорується територіальна цілісність Української держави.

"Конгрес звертається до міністерства освіти з проханням вжити заходів щодо виправлення цієї ситуації, а також просить запобігти повторенню таких випадків. Сподіваємося, що цей факт є винятком", – сказано в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик відповів, кому належить Крим

У видавництві Studium, яке випустило підручник, уже висловили жаль щодо інциденту та запевнили, що йдеться про непорозуміння без зловмисного наміру.

Міністерство освіти та науки Естонії зв'язалося з видавництвом Studium. Попри вибачення та внесені на сайті поправки, міністерство, як і раніше стурбоване тим, що у школах Естонії залишаються підручники з цією помилкою.

Пропозиція міністерства: вилучити неправильні сторінки та замінити їх на нові.

Вказаним підручником користуються понад 200 шкіл по всій Естонії.

Американське видання The New York Times зобразило тимчасово окупований Крим територією Росії. Пізніше інтерактивну карту виправили.

Зараз ви читаєте новину «У Європі надрукували підручники з картою України без Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі