Ексклюзиви
четвер, 12 жовтня 2017 18:18

Туреччина заборонила вхід кримським суднам в свої порти

Туреччина заборонила вхід кримським суднам в свої порти
В період заборони зафіксували 30 суден-порушників. Фото: qha.com

Турецьким портам заборонено приймати судна, що прибувають з Криму і його портів.

У повідомленні йдеться, що Туреччина спрямувала всім суб'єктам морських перевезень та портового бізнесу циркулярного листа про заборону пропуску в країну суден з Криму, а дозвіл на відплиття з цього регіону не надається. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган y Facebook.

"Визначені принципи судноплавства у регіонах Чорного моря і Криму", в якому йдеться про необхідність "вжити запобіжні заходи з урахуванням зовнішньої політики нашої країни, пов'язаної з обмеженнями, накладеними на заходи суден у порти Криму", - розповіла Сарган.

Також запроваджують жорстку система контролю.

"Контроль забезпечується шляхом запиту від суден документів про вихід з останнього порту, а також записів бортового журналу щодо виходу з останнього порту, для супроводу суб'єкта під час повідомлення керівництвом портів про прибуття суден з чорноморських портів, а також проводиться контроль через використання усіх доступних систем і відкритих ресурсів (AIS тощо) для перевірки того факту, що кораблі прибули з вказаних порті", - написала Сарган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готовий коментувати ситуацію з турбінами Siemens у Криму – Пєсков

Крім того, керівництво порту мусить отримати письмове підтвердження, що останньою точкою відбуття судна, яке звертається до порту, не є кримський порт. І що судно не прямує з цього порту у кримські та не вчиняє жодних дій щодо мита, портових і торгових документів, що мають на собі позначку "Крим".

"Особливо зазначається, що "ці дії застосовуються повністю і без винятків, незважаючи на власника, прапори суден і те, є вони завантаженими, чи ні." За умов виконання цього припису, турецькі портові органи можуть впливати на всі без винятку судна, що прямують протокою Босфор", - повідомила Сарган.

Нагадаємо, порти анексованого Криму наразі закриті на підставі розпорядження Кабінету Міністрів. В період заборони зафіксували 30 суден-порушників.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина заборонила вхід кримським суднам в свої порти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути