субота, 12 листопада 2022 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Туреччина повідомила про нові примхи Росії щодо Керченської протоки – ЗМІ

Туреччина повідомила про нові примхи Росії щодо Керченської протоки – ЗМІ
Росія заборонила прохід через Керченську протоку суден, які завантажені не в РФ. Фото: скріншот з відео

Росія заборонила прохід суден через Керченську протоку в Азовське море.

Обмеження стосується кораблів, завантажених за межами країни. Про це повідомили у Головному управлінні з морських справ при міністерстві транспорту та інфраструктури Туреччини, пише "Главком"

Зазначається, що морська адміністрація Російської Федерації поінформувала Туреччину про своє рішення в офіційно надісланому повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти планують повністю відновити рух Кримським мостом: назвали терміни

"Прохід суден, завантажених за межами території Російської Федерації, на північ через Керченську протоку, яка забезпечує прохід в Азовське море, заборонений", – стверджують у відомстві.

Таким чином, Росія робить Азовське море виключно своїми внутрішніми водами.

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був президент РФ Володимир Путін, він їхав між берегами на КамАЗі.

Уранці 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту спалахнула потужна пожежа. Окупаційна "влада" Криму заявила, що на Кримському мосту нібито вибухнув вантажний автомобіль. Так званий голова "парламенту Криму" заявив, що дорожнє полотно на Кримському мосту пошкодили "українські вандали".

Путін назвав інцидент "терактом", націленим на цивільну інфраструктуру Росії. Водночас глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що до "теракту" нібито причетні "українські спецслужби", яким допомагали громадяни Росії та третіх держав.

Федеральна служба безпеки відзвітувала про розслідування вибуху на Кримському мосту. У своїй заяві спецслужба назвала організатором "бавовни" на переправі Головне управління української розвідки та його керівника Кирила Буданова.

Українська влада заперечує свою причетність до інциденту з вибухом на Кримському мосту.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина повідомила про нові примхи Росії щодо Керченської протоки – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути