субота, 08 лютого 2020 16:22

Троє політв'язнів "справи Хізб ут-Тахрір" мають проблеми зі здоров'ям - адвокат

Троє політв'язнів "справи Хізб ут-Тахрір" мають проблеми зі здоров'ям - адвокат
Фігуранти ялтинської групи у "справі Хізб ут-Тахрір" Інверс Бекіров, Арсен Джеппаров та Наріман Мемедемінов у слідчому ізоляторі міста Шахти у Росії скаржилися на стан здоров'я Фото: QHA media

Фігуранти ялтинської групи у "справі Хізб ут-Тахрір" Інверс Бекіров, Арсен Джеппаров та Наріман Мемедемінов у слідчому ізоляторі міста Шахти у Росії скаржилися на стан здоров'я.

Адвокат політв'язнів Едем Семедляєв, який 5 лютого завітав до підзахисних, розповів, що усі троє скаржилися на здоров'я, пише Громадське.

"Арсен Джеппаров переніс операцію, у нього були проблеми в області шиї - фурункул. Тільки лише після скарг адвоката і відвідування члена ГНК, його прооперували: вицідити з пухлини двохсотграмовий стакан гнійної рідини", - повідомив Семедляєв.

Політв'язень Наріман Мемедемінов продовжує скаржитися на проблеми зі шлунком: його турбує сильна печія. Крім того, він повідомив про проблеми з зубами.

Бекірова продовжує турбувати гіпертонія - підвищений артеріальний тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язнів і моряків президент зустрічав в аеропорту

"Йому дозволили тримати при собі апарат. У рідкісних випадках роблять уколи. Це вже систематичні симптоми, які проявляються у наших хлопців у таких жахливих умовах утримання", - зазначив адвокат.

Десять колишніх політв'язнів Кремля відправилися на реабілітацію в Латвію. "Сьогодні в Латвії вилетіли 10 наших співвітчизників - колишніх політв'язнів Кремля. Українці, які були звільнені восени цього року з російського полону, вибули за кордон на реабілітацію", - повідомляє Держприкордонслужба.

Зараз ви читаєте новину «Троє політв'язнів "справи Хізб ут-Тахрір" мають проблеми зі здоров'ям - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути