вівторок, 31 липня 2018 16:52

Священику заборонили бачитися із Сенцовим

Священику заборонили бачитися із Сенцовим
До українського режисера Олега Сенцова не пустили священика. Фото: podrobnosti.ua

До українського режисера Олега Сенцова, який перебуває у російській колонії міста Лабитнанг, не пустили священика.

"Начальник управління Федеральної служби виконання покарань у Ямало-Ненецькому автономному окрузі полковник внутрішньої служби Олександр Новіков відмовив отцю Григорію Міхнову-Вайтенку, єпископу Апостольської православної церкви, у зустрічі з Олегом Сенцовим", – написала у Facebook російська журналістка Вікторія Івлєва.

Закон дозволяє священнослужителям відвідувати людей, які перебувають у місцях позбавлення волі. Особиста зустріч може тривати до 2 годин кожна, їх кількість не обмежена. За бажання сторін зустріч може проходити наодинці та навіть поза межами чутності третіх осіб.

"Здавалося б, усе зрозуміло, жодного іншого тлумачення закону немає бути. Єпископ Григорій розказав, що його зустрів полковник Новіков дуже люб'язно. При собі священник мав документи, зокрема, спеціальне направлення, підписане митрополитом Віталієм, який керує справами Об'єднання православних громад Апостольської традиції. У цьому направленні йдеться, що Григорія призначено відповідальним за ведення роботи в місцях позбавлення волі всього Північно-Західного округу, до якого належить і Ямал. Їхнє спілкування з полковником тривало абсолютно нормально. Почувши про Сенцова, Олександр Новіков просто змінився в обличчі та заявив дослівно так: "Я не бачу доцільності у вашій зустрічі", - говорить журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На паризькій ратуші розмістили фото Сенцова

Єпископ Григорій залишив письмову заяву з проханням дозволити зустріч із Сенцовим відповідно до закону, але поки жодної реакції немає.

Політв'язень 42-річний Олег Сенцов голодує 75-й день у колонії суворого режиму міста Лабитнангі Тюменської області Росії. Його вивозили із тюрми до реанімації місцевої лікарні. Інформація про стан Олега нині різна.

Зараз ви читаєте новину «Священику заборонили бачитися із Сенцовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути