середа, 04 липня 2018 11:35

"Свідомість притуплена й невиразна мова" - як Станіслав Клих почувається у психлікарні

"Свідомість притуплена й невиразна мова" - як Станіслав Клих почувається у психлікарні
Станіслав Клих зараз знаходиться у психлікарні російського Магнітогорська. Фото: Еспресо.TV

Українського політв'язня Станіслава Клиха правозахисники знайшли у обласній психіатричній тюремній лікарні в Магнітогорську, РФ.

Його виявила там Катерина Бур'ян, адвокат Уральської правозахисної групи, повідомляє правозахисниця Тетяна Щур у Facebook.

"Його відправили туди 26 червня. Його свідомість було заплутана, мова "пливла", образи зашкалювали і здавалися Роману "фантазийно-маячними", то Катерина знайшла його більш спокійним і розумним. Але у неї склалося враження, що він перебуває під впливом заспокійливих препаратів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перебуває у дуже поганому стані": політв'язня Клиха тримають у психлікарні

Станіслав почувається краще. Каже, що дозволу на госпіталізацію не давав, що суперечить словами тюремників. Поскаржився, що листи від матері швидко забирають, ледь давши прочитати, на прогулянки водять рідко. Попросив цілий набір дитячої пригодницької літератури", - розповіла правозахисниця.

28 червня стало відомо, що Клиха з колонії етапували до психіатричної лікарні. У нього істотно погіршився стан здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «"Свідомість притуплена й невиразна мова" - як Станіслав Клих почувається у психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути