вівторок, 15 травня 2018 15:25

Судять кримського активіста, який голодує другий місяць

Судять кримського активіста, який голодує другий місяць
"Володимир став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку", - розповідають правозахисники

У підконтрольному Росії Роздольненському райсуді Криму 15 травня почалося судове засідання у справі українського активіста Володимира Балуха.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року, пише "Радіо Свобода".

Cправу проти засудженого Володимира Балуха порушили через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка. Він звинуватив Балуха у побитті.

Сам активіст і його захист стверджують протилежне.

19 березня 2018 року підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд обрав для Балуха запобіжний захід у цій справі у вигляді утримання під вартою до 19 червня.

З того дня Балух оголосив безстрокове голодування.

Підтримати українського активіста прийшли кримчани, в тому числі глава Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Климент.

"Він сильно схуд, але тримається бадьоро", – повідомляють члени Кримської правозахисної групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ могла підкинути українцю вибухівку - адвокат

Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку Володимира 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні. Дали 10 тис. руб. штрафу (4.6 тис. грн).

"Володимир став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку", - розповідають правозахисники.

МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

В окупованому Криму зник ще один представник кримських татар 24-річний Едем Сейманов. Хлопця розшукують з 9 травня 2018 року. Про це повідомляє громадська організація КримSOS.

Зараз ви читаєте новину «Судять кримського активіста, який голодує другий місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути