середа, 20 березня 2019 16:37

Суд над Вишинським: задоволена Москалькова та брехливі адвокати

Закінчилося судове засідання у справі колишнього журналіста Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді.

Розглядали скаргу адвокатів затриманого керівника "РИА Новости Украина" щодо законності його затримання торік, передає espressoTV.

На засіданні адвокати подали декілька клопотань — щодо відведення одного з прокурорів, перебування засудженого у скляному боксі та попросили, щоб справу Вишинського розглядали у великій палаті Верховного суду.

Автор: Укрінформ
  Вишинський сидить поруч з адвокатами у залі суду
Вишинський сидить поруч з адвокатами у залі суду

Клопотання задовольнили, але частково — пропагандиста випустили зі скляного боксу, та частково погодили розгляд самої справи, але в Об'єднаній палаті Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду. Щодо відведення одного з прокурорів — суд відмовив адвокатам пропагандиста, бо не побачив у його діях ніяких порушень.

До цього Вишинського судили у Херсоні, тоді міський та апеляційний суди Херсонської області відмовили його адвокатам у скарзі на законність його затримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишинський не бажає обмінюватися на українських політв'язнів

На засідання приїхала російський омбудсмен Тетяна Москалькова, яка повідомила, що справа Вишинського — єдина мета її перебування в українській столиці.

На суді вона стежила за тим, щоб зрадника не додали до списку обміну полоненими.

Автор: Укрінформ
  Російська омбудсменша Тетяна Москалькова на засіданні суду
Російська омбудсменша Тетяна Москалькова на засіданні суду

"Я задоволена результатом сьогоднішнього засідання, суд проходив з дотриманням норм національного та міжнародного законодавства, він задовольнив рішення про скасування "клітки" для Кирила Вишинського і він брав участь разом з адвокатами. Це значною мірою полегшило спілкування і підвищило гарантії захисту", - зазначила вона.

Також вона висловила сподівання на те, що пропагандисту змінять умови утримання: звільнять з-під варти під підписку про невиїзд.

Сам Вишинський бажає вийти за рішенням суду, а не за програмою обміну полоненими.

Після закінчення засідання прокурори наголосили, що це засідання жодним чином не впливатиме на суд, який відбудеться 26 березня.

Автор: Людмила Денисова
  Умови утримання Вишинського в СІЗО
Умови утримання Вишинського в СІЗО

Стало відомо, що напередодні засідання захист пропагандиста поширював брехливу інформацію про його умови утримання.

З секретаріату уповноваженого ВР України з прав людини навідалися до камери Лук'янівське СІЗО, де утримується Вишинський.

Автор: Людмила Денисова
  Умови утримання Вишинського в СІЗО
Умови утримання Вишинського в СІЗО

Спостерігачі не виявили ніяких порушень умов утримання колишнього журналіста.

Кирило Вишинський - колишній журналіст, керівник пропагандиського російського ресурсу "РИА Новости Украина". У 2014 році брав участь у неправдивому висвітлюванні анексії Криму та співпрацював з окупантами та російськими загарбниками. На початку війни на Донбасі співпрацював з бойовиками угруповання ЛНР і ДНР. Має російське громаданство та державні нагороди країни-агресорки. СБУ підозрює його у "створенні підривної проросійської інформаційної мережі на терені України" та "державній зраді".

Зараз ви читаєте новину «Суд над Вишинським: задоволена Москалькова та брехливі адвокати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути