четвер, 21 вересня 2017 13:40

Суд Москви оштрафував авіакомпанію за щоденні польоти до Криму

Суд Москви оштрафував авіакомпанію за щоденні польоти до Криму
На 10 млн грн оштрафував авіакомпанію з РФ суд за польоти в Крим / фото: САК

Арбітражний суд Москви на доручення українського суду оштрафував російську авіакомпанію на 10 млн грн за регулярні польоти до окупованого Криму.

Копію ухвали про початок судового процесу і стягнення коштів з боржника вручили представникам компанії, повідомляє прокуратура АРК Крим.

Авіакомпанія-порушник не сплачувала кошти за аеронавігаційні послуги в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем у межах Сімферопольського району польотної інформації.

Прокуратура скористалась правом про надання взаємної міжнародно-правової допомоги.

"Належне повідомлення авіакомпанії-порушника про вимоги прокуратури автономії надає українській стороні можливість запуску механізму стягнення зазначених коштів з боржника на території Російської Федерації", — прокоментував прокурор Гюндуз Мамедов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії продають ще один український круїзний лайнер

Суди вперше винесли рішення з процедурі притягнення авіакомпаній до відповідальності за польоти над Кримом, які здійснювали, порушуючи Конвенцію про міжнародну цивільну авіацію 1944 року та Багатосторонню угоду про сплату маршрутних зборів 1981-го.

Компанія "Нафтогаз" через анексію Криму зазнала збитків і подала позов з вимогами до Росії. Шість компаній, що входять у групу "Нафтогаз", подали до трибуналу, сформованого при постійній палаті Третейського суду в Гаазі, позовну заяву про відшкодування збитків.

Зараз ви читаєте новину «Суд Москви оштрафував авіакомпанію за щоденні польоти до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути