понеділок, 18 грудня 2017 12:10

"Суд" Криму розгляне 72 політичні справи проти кримських татар

"Суд" Криму розгляне 72 політичні справи проти кримських татар
Засідання відбудуться стосовно кримських татар, які раніше вийшли з одиночними пікетами у відповідь на обшуки та арешти. Фото: з відкритих джерел.

18 грудня в анексованому Росією Криму будуть розглядати 72 справи проти кримських татар. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Сьогодні в окупованому Криму розглядатимуть 72 політичні справи проти наших братів - кримських татар. ФСБ - НКВД працює як за Сталіна, скоро введуть розстрільні трійки", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплати в Криму різко скоротили

Понад 70 судових засідань відбудуться стосовно тих кримських татар, які раніше вийшли з одиночними пікетами у відповідь на обшуки та арешти.

На активістів склали адмінпротоколи за порушення порядку пікетування. Їм загрожує штраф у розмірі від 10 до 20 тисяч рублів або обов'язкові роботи.

Згідно із складеними протоколами, співробітники поліції розцінили поодинокі пікети як неузгоджений з владою масовий захід.

Судові засідання, зокрема, пройдуть в Сімферополі, Джанкої, Алушті, Судаку, а також Совєтському, Кіровському, Білогірському і Червоногвардійському районах. Головним доказом звинувачення служить експертиза "експертного центру МВС по Криму", згідно з якою "пікети об'єднані єдністю мети, задуму і загальною організацією".

Росія захопила реактор та два ядерні сховища в анексованому Криму і окупованому Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Суд" Криму розгляне 72 політичні справи проти кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути