Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 00:19

США не згодні з відмовою Росії говорити про анексію Криму

США не згодні з відмовою Росії говорити про анексію Криму
США не згодні з позицією Росії щодо Криму. Фото: BBC.com

Сполучені Штати не згодні з заявами російської влади про те, що питання анексії Криму закрите і не повинне обговорюватися.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер в інтерв'ю виданню Politico.

"Я піднімав питання Криму, та росіяни кажуть: "Ми не збираємося говорити про Крим". Важливо відзначити, що ми не згодні з цим", – сказав Волкер.

Він додав, що відмінність між Кримом і Донбасом "майже неіснуюча". "Це російське втручання, російська окупація території", – сказав спецпредставник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат в президенти Росії оголосив про запуск проекту "А Крим наш?"

"Мінські угоди були спрямовані на вирішення лише конфлікту на сході, там, де відбуваються активні бої. В середньому, український солдат гине кожні три дні зараз, на території України, захищаючи країну. Отже, це дуже гарячий конфлікт.

Ситуація з Кримом не така. Ми не приймаємо вторгнення Росії й окупацію Криму та заявлену анексію, але якщо ми зможемо досягти прогресу в іншому – на Донбасі, ми повинні це зробити", – сказав Волкер.

Нагадаємо, на початку листопада спецпредставник Держдепартаменту США вже заявляв, що можливе врегулювання ситуації на Донбасі не змінить політику невизнання російської анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «США не згодні з відмовою Росії говорити про анексію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути