понеділок, 17 вересня 2018 11:49

США не мають плану повернення Криму - Волкер

США не мають плану повернення Криму - Волкер
США не має плану повернення Криму. Фото: qha

У Вашингтону немає чіткого плану щодо повернення окупованого Росією Криму до складу України.

Проте США дотримуються чіткої позиції щодо анексії Криму, не визнаючи окупацію півострова. Про це заявив в інтерв'ю телеканалу "Прямий" спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

Американський дипломат сподівається, що Україні не доведеться чекати 50 років, як країнам Балтії, повернення півострова, як сталося з деокупацію країн Балтії Радянським Союзом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер пояснив, чи вплине смерть Захарченка на Донбас

"Ми ніколи не визнаємо, що це російська територія. І якщо згадати декларацію Помпео (держсекретаря США - Gazeta.ua) від 25 липня, де він виклав дуже чітко американську політику, яка співзвучна з декларацією Уеллеса 1940-го, коли балтійські країни були окуповані Радянським Союзом, - ми не збираємося цього приймати і не приймемо цього. Будемо сподіватися, що це буде не так довго. У нас немає конкретного плану, за яким Крим може повернутися зараз Україні. Але ми не збираємося здаватися. Вважаємо, що Крим повинен бути з Україною, і на півострові має відновитися український контроль", - заявив Волкер.

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер вважає, що єдине місце, де страждає російськомовне населення України, - це територія Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «США не мають плану повернення Криму - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути