середа, 16 травня 2018 10:30

США і Велика Британія засудили відкриття Керченського мосту

США і Велика Британія засудили відкриття Керченського мосту
США засудили відкриття Керченського мосту. Фото gs.fm

Представники Державного департаменту США засудили часткове відкриття мосту через Керченську протоку у Криму

"США спостерігали за будівництвом та частковим відкриттям цього мосту і навіть бачили, як президент Володимир Путін "застрибнув" у вантажівку і переправив її з Росії до Криму. Будівництво цього моста обмежує можливість доставки товарів за допомогою кораблів, що негативно вплине на жителів Криму та України. Міст являє собою не просто спробу Росії зміцнити свою незаконну окупацію Криму, але також перешкоджає судноплавству", - наголосила Хезер Науерт, речниця американського Державного департаменту.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії також виступило із засудженням відкриття мосту через Керченську протоку.

"Крим - це частина України, і його анексія Росією є порушенням міжнародного права. Росія провокує і займається небезпечними справами", - заявив Алан Данкан, міністр у справах Європи та Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС назвали справжню мету будівництва Керченського моста.

У відповідь на критику Держдепартаментом США посольство Росії в США заявило, що країна не має наміру запитувати дозволу на будівництво інфраструктури.

"Вашингтон передбачувано незадоволений. Але Крим - це Росія. Дозволу на будівництво транспортної інфраструктури в інтересах жителів російських регіонів ні в кого питати не будемо", - йдеться в заяві посольства.

Міст через Керченський пролив довжиною 19 кілометрів почали будувати у 2016 році. Здати автомобільну частину мосту спочатку планували у грудні 2018 року. ​Офіційне відкриття мосту відбулося 15 травня. Наразі дозволений проїзд тільки для автобусів та легкових автомобілів. Вантажівки пустять після закінчення курортного сезону. Роботи по будівництву залізничної частини мосту мають бути завершені до кінця 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «США і Велика Британія засудили відкриття Керченського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути