середа, 19 травня 2021 03:47

США братимуть участь в Кримській платформі - Блінкен

США братимуть участь в Кримській платформі - Блінкен
Блінкен розповів про участь США в Кримській платформі. Фото: Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати з "нетерпінням" чекають участі в Кримській платформі, яка повинна відбутися в Києві в серпні цього року.

"Ми засуджуємо зловживання Росією в Криму, особливо 18 травня, коли ми розмірковуємо про 77-ту річницю депортації Сталіним незліченної кількості кримських татар з їх рідного півострова. Ми з нетерпінням чекаємо участі в саміті Кримської платформи в серпні. #CrimeaIsUkraine", - він написав з нагоди річниці депортації кримських татар в своєму Twitter.

США вітають, ініційоване Києвом, створення Кримської платформи, яка спрямована на повернення анексованого півострова Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер жодних поступок Росії щодо Криму не буде – правозахисниця

Кримська платформа - новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь зростаючим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму і повернення його Україні.

Зараз ви читаєте новину «США братимуть участь в Кримській платформі - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути