четвер, 04 квітня 2019 10:19

Справа українських "диверсантів": Дудці й Бессарабову оголосили вирок

Справа українських "диверсантів": Дудці й Бессарабову оголосили вирок
Володимир Дудка та Олексій Бессарабов на суді в Севастополі 4 квітня / фото: Крим. Реалії

Підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд оголосив вирок "українським диверсантам" Володимиру Дудці і Олексію Бессарабову.

Їх визнали винними нібито в приготуванні до диверсії в складі організованої групи і незаконному зберіганні саморобних вибухових пристроїв, повідомляють Крим. Реалії.

І Бессарабов, і Дудка проведуть в колонії по 14 років і заплатять штраф по 300 тис. руб - 124 тис. грн.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього друга Володимира Дудку. Усіх трьох обвинуватили в нібито підготовці диверсій в Криму на замовлення української розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українському диверсанту" Штиблікову дали 5 років колонії в Криму

16 листопада 2017 року підконтрольний РФ Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в 228 тис. руб - 95 тис. грн.

Human Rights Watch назвала арешти кримських татар та проукраїнських активістів в окупованому Криму боротьбою з політично-активним населенням. В організації закликали Росію негайно відпустити людей з тюрьми.

Зараз ви читаєте новину «Справа українських "диверсантів": Дудці й Бессарабову оголосили вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути