Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2017 16:00

"Співробітники ФСБ не відчуватимуть себе комфортно, ламаючи двері" - Чубаров про рішення суду ООН

"Співробітники ФСБ не відчуватимуть себе комфортно, ламаючи двері" - Чубаров про рішення суду ООН
Рефат Чубаров

Росія проігнорує рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі, згідно з яким заборона діяльності Меджлісу кримськотатарського народу має бути скасована. Однак Україна вже здобула моральну перемогу, і російські силовики в окупованому Криму тепер відчуватимуть себе не настільки комфортно.

Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров виданню "Гордон".

"Зараз ми розбираємося, як реалізувати рішення Міжнародного суду і які дії повинні бути з боку Меджлісу кримськотатарського народу. Наші юристи розбираються у всіх деталях. Я думаю, Росія проігнорує це рішення суду. Так само, як ігнорувала всі резолюції і заклики міжнародного співтовариства, які були раніше. Але в будь-якому випадку рішення щодо скасування заборони на діяльність Меджлісу є моральною перемогою для України і всіх кримських татар.

Не думаю, що репресій проти кримських татар у Криму зараз стане менше. Однак російські слідчі і співробітники ФСБ явно почнуть працювати з оглядкою. Вони не відчуватимуть себе так комфортно. Деякі з них тепер сто разів подумають, перш ніж фальсифікувати справи проти кримських татар, підкидати їм заборонену нібито літературу або боєприпаси, а також вриватися до будинків, ламаючи двері і вікна. Як мінімум низка силовиків свій запал вгамують", - сказав Чубаров.

Міжнародний суд ООН 19 квітня оголосив одразу кілька рішень у справі за позовом України проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Співробітники ФСБ не відчуватимуть себе комфортно, ламаючи двері" - Чубаров про рішення суду ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути