середа, 12 квітня 2023 02:23

Що означатиме розміщення ядерної зброї РФ у Криму – Чубаров пояснив

Що означатиме розміщення ядерної зброї РФ у Криму – Чубаров пояснив
Ядерна зброя у Криму становитиме пряму загрозу для членів НАТО. Фото: slovoidilo.ua

Якщо Росія розмістить свою ядерну зброю в окупованому Криму – це буде "фінішом підготовки до ядерної війни".

Адже вона становитиме пряму загрозу для членів НАТО. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі Radio NV.

"Туреччина, Болгарія і Румунія. Ось ці країни відразу стають ціллю. Тому це означатиме (я так думаю, я людина не військова) пряму підготовку до ядерної війни. Це буде фініш на шляху до ядерної війни", – припустив Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін знову погрожує Україні ядерною зброєю: в ISW пояснили причини

Голова Меджлісу додав, що багато росіян, які прибули до Криму після окупації, бояться українського контрнаступу і втікають з півострова.

"Ми знаємо, що начальницький склад – це стосується як збройних сил Росії, так і керівництва каральних органів Росії в Криму, вже зі своїми сім'ями евакуювалися. І незважаючи на всю цю демонстрацію їхніх фортифікаційних укріплень, професіонали в окупаційній адміністрації та в окупаційній російській армії усвідомлюють, що утримати Крим не вдасться", – сказав Чубаров.

Він нагадав, що всі угоди і так звані "правові акти", здійснені росіянами на півострові під час окупації, згідно з українським законодавством є нелегітимними.

25 березня президент РФ Володимир Путін повідомив, що планує розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю. Своє рішення він аргументував тим, що Велика Британія передасть Україні боєприпаси зі збідненим ураном. Захід включно з НАТО засудив цей крок Путіна як "небезпечний і безвідповідальний".

Погоджуючись на розміщення російської тактичної ядерної зброї в Білорусі, Мінськ нібито вживає "вимушених дій у відповідь" щодо зміцнення власної безпеки та обороноздатності, заявило МЗС Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Що означатиме розміщення ядерної зброї РФ у Криму – Чубаров пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути