середа, 11 жовтня 2017 13:50

"Скаженого звіра не вилікувати" — Чубаров про Росію

"Скаженого звіра не вилікувати" — Чубаров про Росію
ФСБ затримала 10 кримських татар, серед них — багатодітні батьки. Фото: НВ

Сьогоднішній рейд чорних масок мирними кримськотатарськими хатами викликав жорстку реакцію відомих блогерів, політиків і юристів.

"Влада продовжує затикати рота інакомислячим, - заявив голова ЦВК Курултаю кримських татар Наріман Джелялов, - хочу звернути увагу, що сьогодні в Бахчисараї були проведені обшуки і затримані в основному ті кримські татари, хто відкрито демонстрував свою громадянську позицію, підтримував людей при аналогічних обшуках, брав участь в роботі "Кримської солідарності" тощо".

"Скаженого звіра не вилікувати, - сказав голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров. - Є лише один спосіб врятувати мирних людей в Криму — посадити московського ведмедя в клітку!"

"Росію необхідно виключати з усіх міжнародних договорів по боротьбі з тероризмом, - пише сімферопольський адвокат Еміль Курбедінов: - Тому що ця боротьба — суцільний театр абсурду!"

"Сьогодні в Криму вкотре проводять обшуки у кримських татар. Кілька людей заарештовано. Це повторюється з частотою 3-4 рази на місяць, - відзначила кримський блогер Ліза Богуцька. - Скажіть, як можна визнати агресором і окупантом того, у кого з тобою добросусідські відносини, дружба і співпраця? Або як можна визнати добрим сусідом і другом того, хто веде політику цькування корінного народу?

"Після провалу ряду спроб підкупити кримських татар, переманити на свій бік, Кремль пішов шляхом терору і залякування, - вважає московський адвокат Микола Полозов. - Незважаючи на репресії, кримські татари продовжують залишатися вірними виробленій ще в радянські роки позиції мирного ненасильницького опору зовнішньому тиску. Лише цей спосіб опору неминуче призведе до свободи і перемоги."

В окупованому Бахчисараї — нова хвиля репресій. Кримських татар затримують і обшукують їхнє житло у пошуках зброї і небажаної літератури. 10 затриманих доправили до райвідділу.

Зараз ви читаєте новину «"Скаженого звіра не вилікувати" — Чубаров про Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі