четвер, 16 травня 2019 11:18

Силовики прийшли до будинку Мустафи Джемілєва

Силовики прийшли до будинку Мустафи Джемілєва
В Криму тиснуть на кримських татар. Фото: rbc.ua

15 травня у кримському Бахчисараї силовики прийшли до будинків кримських татар, зокрема й лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. На той час у будинку перебувала його дружина Сафінар Джемілєва і син.

"Російські окупанти-дільничні поліцейські відвідували будинки кримських татар і опитували їхніх жителів, звіряючись із наявними у них списками. При цьому дільнична 6 мікрорайону Катерина Яховах зайшла до будинку, де проживає дружина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Сафінар Джемілєва. На той момент у будинку Сафінар ханум був лише її дорослий син Ельдар, прийомний син Мустафа аг'а", - повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі розбили гранітні плити з іменами полеглих у війні кримських татар

За його словами, дільнична з'ясувала особисті дані Ельдара, звірила записані нею дані під особистий підпис опитаного. Причиною приходу назвала якийсь список, до якого були включені кілька десятків прізвищ. Всі їх підозрюють у причетності до терористичної діяльності.

Чубаров не виключає, що російські окупанти готують нові масштабні провокації щодо кримських татар.

"Ми просимо кримськотатарських активістів, адвокатів, цивільних журналістів у Криму ретельно моніторити ситуацію напередодні та у день 18 травня - Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Не виключено, що російські окупанти готують нові масштабні провокації щодо кримських татар", - додав він.

В окупованому Криму перебуває 86 політв'язнів, більшість — кримські татари.

Людей переслідують за політичною та ідеологічною ознаками, пише Кримська правозахисна група.

Зараз ви читаєте новину «Силовики прийшли до будинку Мустафи Джемілєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути