пʼятниця, 10 серпня 2018 08:59

Схуд на 30 кг - Росія сприймає голодування Сенцова як шантаж

Схуд на 30 кг - Росія сприймає голодування Сенцова як шантаж
Олега Сєнцова сприймають за вмілого шантажиста і провокатора

У політичних колах Росії українського політв`язня Олега Сенцова сприймають за вмілого шантажиста і провокатора. Про це розповів адвокат українця Дмитро Дінзе.

"У мене є дані, що в розмовах російські дипломати озвучують точку зору, що Сенцов їх шантажує таким чином, спекулює своїм голодуванням. Нібито, щоб зіскочити з покарання. Вони його слова навіть не почули, або ретранслюють, що їм говорять інші люди", - розповів Дінзе, пише Оbozrevatel

За словами адвоката, у справі Олега настало суспільне затишшя, хвиля спала. Через це уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова не цікавиться станом політв`язня. Уповноважений з прав людини на Ямалі теж у нього не був.

"Останній раз я його бачив 7 серпня. Схуд він на 30 кілограмів. Блідий, став сутулий. Він виглядає зараз, як голодні люди в фашистських таборах під час Другої світової війни", - сказав правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, коли можуть помилувати Сенцова

За даними лікарів колонії, Олег в критичному стані. У нього третя затяжна криза. Кажуть, що понад 114 днів Олег не протягне.

"Є приклади, коли люди голодували близько 114 днів, потім виходили з голодування і вмирали. Він відчуває, що втрачає сили кожен день. Олег у дуже поганому стані", - розповів Дінзе.

За словами Сєнцова, з боку медичного персоналу до нього нормальне ставлення. Скарг у нього з цього приводу взагалі немає. Насильно його ніхто не годує. Він лежить один, більше нікого немає.

"Він не встає, тільки лежить. Він економить сили, щоб перебувати в свідомості. Якщо Сєнцов помре, то імідж РФ буде підірвано. Росія багато втратить як у політичному плані, так і в економічному", - сказав Дінзе.

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов понад тиждень не отримує листи. Його помістили в інформаційний вакуум. Це відбувається через проблеми з цензором, який їх попередньо вичитує.

Зараз ви читаєте новину «Схуд на 30 кг - Росія сприймає голодування Сенцова як шантаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути