четвер, 05 липня 2018 11:28

Сенцов голодує 53-й день: його змушували відмовитися від українського громадянства

Сенцов голодує 53-й день: його змушували відмовитися від українського громадянства
Українця Олега Сенцова у російській в'язниці змушували відмовитися від громадянства. Фото: krymsos.com

Олега Сенцова, який знаходиться у російській колонії суворого режиму, хотіли примусити відмовитися від українського громадянства.

Про це його адвокат Дмитро Дінзе повідомив у Facebook.

"Відносно Сенцова Олега було кілька провокацій з спробі підписати документи на отримання російського громадянства і, відповідно, отримання паспорта. Так як Олег завжди читає документи, то ці акції провалилися. Спроби підписати документи на російське громадянство були в колоніях, через які Олег їхав по етапу, а також в Якутії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хто такий Сенцов? " - мережу обурили слова поліцейського

Коли Олег міг відмовитися від громадянства у встановлені законом терміни, ці терміни були пропущені за обставинами, зазначеним вище. Ми відмовилися йти в кримські суди, щоб оскаржувати процедуру нав'язування громадянства, щоб не легімітізіровати незаконні процедури Росії відносно громадянина України Сенцова Олега, залишивши статус де юре громадянина України. Багато тут правильно зрозуміли, що суди не стали в рішеннях вказувати громадянство Сенцова, залишивши це питання відкритим. У суді першої інстанції теж були здивовані, коли постали установчі дані, що Олег - громадянин Росії, хоча у справі паспорт громадянина України", - повідомив Дінзе.

Раніше юрист повідомив, що нинішня депутат Держдуми РФ і колишня "прокурор" окупованого Криму Наталія Поклонська брала участь у арешті 2014 року українського політв'язня Олега Сенцова.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов голодує 53-й день: його змушували відмовитися від українського громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути