Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2018 11:17

Сенцов голодує 82-й день: Росія відмовила пустити до нього Amnesty International

Сенцов голодує 82-й день: Росія відмовила пустити до нього Amnesty International
До Олега Сенцова не пустили правозахисників з Amnesty International / фото: aif.ua

Влада Росії без пояснення причин відмовила у доступі до українського режисера Олега Сенцова міжнародній правозахисній групі Amnesty International.

Сенцов голодує з 14 травня, не вживає їжі 82-й день.

"Відмова у праві відвідати Олега Сенцова не має виправдання. Через майже 3 місяці голодування його здоров'я викликає серйозні побоювання", – каже керівниця українського підрозділу Amnesty International Оксана Покальчук.

Представники Amnesty International прагнуть відвідати Сенцова в супроводі незалежного медичного експерта, який допоможе оцінити його стан.

"Amnesty International закликає до негайного звільнення Сенцова та вимагає, щоб під час ув'язнення він мав доступ до кваліфікованих медичних працівників", – додала правозахисниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пікетують адміністрацію Путіна за звільнення Сенцова - пряма трансляція

Кримчанин Олег Сенцов був засуджений у Росії в серпні 2015-го на 20 років колонії суворого режиму. Його звинуватили у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. Режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів у Росії.

Українська влада звернулась до Верховного Комісара ООН з прав людини Зейда Раада аль Хусейна з проханням застосувати всі можливі важелі впливу на Російську Федерацію. Попросили в ООН посприяти проведенню незалежного медобстеження Сенцова, Клиха та Балуха.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов голодує 82-й день: Росія відмовила пустити до нього Amnesty International». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути