Ексклюзиви
середа, 10 липня 2019 12:18

Sea Breeze: військовий корабель РФ вторгнувся у зону стрільб

10 липня Росія за допомогою корабля Чорноморського флоту РФ "Сметливый" (870) вдалась до провокацій під час міжнародних військових навчань Sea Breeze-2019.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗС України

"Так, попри Прибережне повідомлення №0715/2019 для мореплавців щодо закриття району для проведення Sea Breeze-2019, корабель РФ "Сметливый" близько 8:00 зайшов у закритий для мореплавства район, де проводились практичні стрільби корабельної артилерії морського угрупування міжнародної коаліції. Цим самим провокуючи на небезпечну ситуацію", - сказано в повідомленні.

Корабель ЧФ був опитаний фрегатом "Гетьман Сагайдачний" відповідно до міжнародного протоколу, але росіяни зробили вигляд, що мають проблеми зі зв'язком. Це є черговою підставою для міжнародної спільноти не сприймати Російську Федерацію як прогнозований суб'єкт міжнародного морського права.

Автор: https://www.facebook.com/navy.mil.gov.ua/
  Росія вчергове порушує міжнародні закони
Росія вчергове порушує міжнародні закони

Великий протичовновий корабель "Сметливый" (870) було закладено 15 липня 1966-го на суднобудівному заводі імені 61 комунара в Миколаєві. 15 червня 1968-го корабель зарахували до списків кораблів Військово-морського флоту СРСР. Із 21 жовтня 1969-го він перебуває у складі ЧФ.

Перед початком міжнародних навчань Sea Breeze-2019 Росія міжнародним приписом 0698/2019 перекрила район площею 8 тис. кв. км у Чорному морі. Там мала розташуватися одна із локацій міжнародних навчань.

Зараз ви читаєте новину «Sea Breeze: військовий корабель РФ вторгнувся у зону стрільб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути