Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 10:38

Сайт "Миротворець" закривається

Сайт "Миротворець" закривається
Інші проекти Центру працюватимуть і надалі у відкритому і доступному режимі Фото: 24 канал

Сьогодні 10.12.2019 року о 18:00 зупиняє сервери сайт myrotvorets.center та всі його дзеркала.

Доступ до відомостей про об'єкти дослідження у розділі Чистилище буде тимчасово забезпечений для окремих категорій користувачів на визначеному закритому ресурсі, пише Інформаційний портал центру "Миротворець".

Інші проекти Центру працюватимуть і надалі у відкритому і доступному режимі.

Заступник голови місії ООН Бенджамін Моро закликав чинну українську владу закрити сайт "Миротворець. На його переконання, інформація, яку публікує цей ресурс, несе загрозу для людей. Як переконував Моро під час засідання комітету Верховної Ради з питань свободи слова, діяльність сайту "Миротворець" є незаконною.

"Я знову та знову нагадую один дуже відомий вам момент – це сайт "Миротворець". Як ви знаєте, сайт містить особисті дані осіб, зокрема журналістів, а це порушує національне законодавство та міжнародні норми. Ті особи, чиї дані розміщено на сайті, позначаються як терористи, сепаратисти та зрадники. Відкриття їхніх даних, зі свого, становить небезпеку для таких осіб", - заявив Моро.

Представник місії ООН розповів про людину, яка постала перед судом щодо конфлікту на Донбасі й чиї дані було опубліковано на "Миротворці". За його словами, цю особу вбили на сходовому майданчику її будинку в Маріуполі. Цілком імовірно, що мовиться про бойовика Романа Джумаєва із прізвиськом "Джулай".

"Розслідування цієї справи було відкрито, але жодного прогресу досі немає. На жаль, контактні дані багатьох журналістів все ще залишаються на цьому сайті, що наражає їх на небезпеку. Тому ми знову закликаємо членів парламенту ініціювати закриття цього сайту та довести це розслідування до завершення", – додав Моро.

Під час 14-годинного пресмарафону від імені скандального антиукраїнського блогера Анатолія Шарія президента Володимира Зеленського запитали, коли закриють сайт "Миротворець".

За словами так званої журналістки, на цьому ресурсі "людей називають злочинцями без суду й слідства та публікують відверту брехню".

"Одного разу навіть мою дружину записали в "Миротворець", потім зняли. Не пам'ятаю, був я там, чи ні... Не було? Поки що не було. Я - президент, я не можу відкривати чи закривати сайти", – відповів на це гарант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проти Росії в ЄСПЛ: уряд просить "Миротворець" не зливати інформацію про свідків із РФ

Додав, що є готовим включатися, якщо є порушення законодавства.

"Якщо я буду втручатися як президент у будь-які сайти... Це неправильно", – додав Зеленський.

"Миротворець" - сайт однойменного центру. Останній - це незалежна недержавна організація. Її створила група вчених, журналістів і фахівців з питань дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Сам сайт є незалежним недержавним ЗМІ. На "Миротворці" публікують інформацію про "зрадників Батьківщини, бойовиків, найманців і терористів, російських військовослужбовців – військових злочинців". Відомості про таких осіб зазвичай заносять у розділ "Чистилище". У центрі наголошують, що їхня діяльність відповідає законам України та міжнародним нормативно-правовим актам.

Зараз ви читаєте новину «Сайт "Миротворець" закривається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути