Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2017 13:14

Розповіли, як радник Путіна організував захоплення України

Розповіли, як радник Путіна організував захоплення України
Сергій Глазьєв поетапно організовував захоплення України. Фото: gordonua.com

Сергій Глазьєв, радник президента Росії, поетапно організовував захоплення України.

Про це написав Юрій Бутусов, журналіст, на своїй сторінці в Facebook: "Це буде в усіх підручниках з історії! Як проводився "референдум" у Криму, хто давав накази, як "мирні шахтарі" виходили на мітинги на підтримку "народної республіки" і "русского мира" - все це тут. Справа проти Януковича відкрила секретні матеріали".

Він пояснює, що йдеться про аудіозаписи розмов між Глазьєвим, радником президента РФ, і Костянтином Затуліним , депутатом Держдуми, директором "Інституту країн СНД" - одним з провідних фахівців з України в оточенні Путіна.

Бутусов пише: "27 лютого, одразу після захоплення ключових об'єктів Криму російськими спецпідрозділами, Глазьєв обговорює, кого треба включити до складу майбутнього "уряду Криму". 27 лютого Затулін доповідає Глазьєву, що у нього є загони в Харкові - "Оплот", і в Одесі - "Народні дружини". "Я їх частково задовольнив, але у них великі апетити".

Та продовжує: "27 лютого з Харкова в приймальню Глазьєва дзвонить з Харкова співробітниця ватажка "Цитаделі" Євгена Жиліна. "Дзвоню з приводу кошторису на людей". 28 лютого Затулін повідомляє Глазьєву, що він профінансував антиукраїнські виступи в Одеській і Харківській областях".

Відомо, що на записах зафіксовано, як 1 березня Глазьєв говорив про необхідність зібрати в Запоріжжі натовп для захоплення облдержадміністрації, і підпорядкуванні міліції загарбникам.

Бутусов цитує Глазьєва: "У мене пряме доручення керівництва піднімати людей в Україні". "Ситуація серйозна - йде війна". Жодного пострілу ще не прозвучало - а Глазьєв уже веде війну.

Зазначається, що 1 березня Глазьєв дав вказівки одному з організаторів проросійського мітингу в Одесі, що натовп відпускати не можна, і треба брати облраду і збирати депутатів, і не розходитися, поки депутати не приймуть рішення про визнання влади в Києві нелегітимною: "Треба робити як в Харкові та Одесі - там уже облради забрали наші хлопці".

Радник Путіна давав вказівки: "У нас зараз Рада Федерації вже проголосувала указ про використання ... (про застосування військ за кордоном - ред.). Це серйозно і вас підтримають, не хвилюйтеся. Потрібні звернення до Путіна. Нам дуже важливі рішення облради. Ви їх просто привозите так само, як робили ці ... (так збирали депутатів в Криму). Хто там коливається - брати за шкірку і привозити".

Бутусов стверджує: "6 березня Глазьєв дзвонить Аксьонову і повідомляє, як саме треба формулювати питання в бюлетені для "референдуму". Аксьонов доповідає - з РФ прибули до Криму п'ять груп для організації агітації на підтримку "референдуму", причому з уже видрукуваною продукцією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Януковичем: судді дослідили прослуховування розмов Затуліна і Глазьєва

Поки Росія знаходиться під санкціями, доти не зможе отримати вигоду з Керченського мосту. Однак, щоб вийти з-під санкцій, Кремлю потрібно повернути Україні Крим.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як радник Путіна організував захоплення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути