Ексклюзиви
вівторок, 02 березня 2021 11:48

Розповіли, що роблять при виявлені коронавірусу на КПВВ "Чонгар"

Розповіли, що роблять при виявлені коронавірусу на КПВВ "Чонгар"
При виявлені коронавірусу на КПВВ з Кримом викликають швидку чи людину направляють до сімейного лікаря. Фото: livejournal.com

У січні 2021 року на КПВВ з Кримом відкрились пункти безплатного експрес-тестування на коронавірус. За 15 хв. там можна дізнатися чи хвора людина на COVID-19. Якщо результат тестування негативний — людину одразу ж знімають з самоізоляції. При позитивному результаті ж викликають "швидку" чи направляють до сімейного лікаря.

Про це Gazeta.ua розповідають юристи Херсонського офісу "КримSOS". Вони на власні очі бачили, як працює пункт тестування на COVID-19 біля КПВВ "Чонгар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчани мають повернутися до Криму - Барієв

На КПВВ "Чонгар" пункт облаштували в приміщенні, призначеному під автостанцію. Там 7 днів на тиждень з 8:00 до 16:00 працюють фельдшери Товариства Червоного Хреста та медичні сестри місцевої лікарні.

"За зміну зробили близько 80 тестів, охочих його зробити багато, — розповідає юрист "КримSOS". — Один чоловік отримав позитивний результат. Він добре почувався, первинний огляд пройшов нормально. Тому його просто направили на самоізоляцію під наглядом сімейного лікаря. Проте він їхав кудись до західних областей України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюють пункти з тестування на Covid-19 на адмінмежі з Кримом – інфографіка

За словами фельдшера, це був 2-й випадок позитивного тестування. Але при легкій формі коронавірусу не викликають швидку допомогу. Також інформацію про позитивний тест не додають у систему — туди вносять тільки дані негативних результатів. Механізм контролю та нагляду за інфікованими нам невідомий.

За січень 2021 року адміністративну межу з окупованим Кримом перетнули 20 тис. людей. За правилами, люди, які їдуть із Криму на материкову частину України, мають встановити додаток "Вдома" та 14 днів перебувати на самоізоляції. Щоб швидше знятись з самоізоляції, можна здати безкоштовний експрес-тест на КПВВ з Кримом, або в лабораторіях.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, що роблять при виявлені коронавірусу на КПВВ "Чонгар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути