вівторок, 06 березня 2018 10:48

Розповіли, чому українські військові в Криму зрадили присягу

Розповіли, чому українські військові в Криму зрадили присягу
Російські військові вступають в Крим 5 березня 2014 року. Фото: "Радіо "Свобода".

Українські військові в Криму під час анексії перейшли на бік ворога через вплив пропаганди та специфіки комплектування підрозділів.

Про причини, які змусили бійців зламати присягу, "Радіо "Свобода" розповів Владислав Селезньов - військовий експерт, екс-спікер Генерального штабу Збройних сил України.

"Робота відповідних посадових осіб, шантаж, погрози. Це відбувалося на тлі певних фінансових преференцій, які пропонували представники Росії. Безумовно, кожен робив свій вибір. Хтось ішов на угоду з совістю. Станом на середину квітня 2014 року, до складу Чорноморського флоту Росії влилися 9 тисяч колишніх українських військовослужбовців, яких, за нормою закону, ми вважаємо зрадниками України", - розповів експерт.

Додав, що значну роль зіграло комплектування підрозділів на анексованому півострові. Людей набирали за територіальним принципом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий парад у Керчі прийматиме зрадник з українських морпіхів

У російському Дагестані знищили офіцерів кримської "Альфи", які зрадили Україну - Олександра Байбутлова і Дениса Ракицького. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чому українські військові в Криму зрадили присягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути