понеділок, 23 серпня 2021 11:44

Розпочався саміт "Кримської платформи"

Розпочався саміт "Кримської платформи"
За результатами зустрічі учасники схвалять спільну декларацію саміту "Кримської платформи". Фото:www.facebook.com/crimeaplatform/photos

23 серпня у Києві пройде перший саміт дипломатичної ініціативи "Кримської платформи". Візьмуть участь представники 44 країн та організацій.

Заходи почалися об 11:30 у конгресно-виставковому центрі "Парковий" у Києві. Передбачені виступи президента Володимира Зеленського, голови Верховної ради Дмитра Разумкова і прем'єра Дениса Шмигаля.

Зустріч триватиме кілька годин і складатиметься з двох частин. Першу частину відкриє українська співачка кримськотатарського походження Джамала з піснею "1944". Також учасники обговорять проблеми деокупації пів острова в рамках панельних дискусій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На організацію "Кримської платформи" витратили майже 7 млн

На рівні президентів будуть представлені: Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія і президент Європейської Ради — Шарль Мішель.

На рівні прем'єр-міністрів на саміті у Києві будуть представлені Румунія, Грузія, Хорватія, Швеція. Дві держави будуть представлені на рівні глав парламентів. Це Швейцарія та Чеська Республіка. 14 держав будуть представлені на рівні міністрів закордонних справ.

За результатами зустрічі учасники схвалять спільну декларацію саміту "Кримської платформи".

"Кримська платформа" – ініціатива української влади щодо створення переговорної платформи для координації дій України та міжнародних партнерів стосовно захисту прав жителів Криму. Має на меті зібрати під своєю егідою усі тематичні заходи та ініціативи з кримського питання в рамках міжнародних організацій, інших міжнародних урядових та неурядових форумів.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався саміт "Кримської платформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути