четвер, 29 листопада 2018 10:45

Розкрили брехню ФСБ у справі проти українських моряків

Розкрили брехню ФСБ у справі проти українських моряків
Фото: FB/Nikolai Polozov

Слідство ФСБ РФ звинувачує українських моряків у тому, що вони "мали умисел" на незаконне перетинання російського державного кордону у складі організованої групи. Про це написав адвокат Микола Полозов у Facebook.

Він дослівно процитував матеріали справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських моряків в Криму судили державні зрадники: назвали імена

"...обвинувачують у тому, що він, діючи у складі організованої групи з іншими громадянами України... (перераховано всі прізвища)... які прямували на суднах "Нікополь", "Бердянськ" та "Яни Капу", що належать ВМС України, орієнтовно о 6:00 25 листопада 2018-го, маючи умисел на незаконне перетинання державного кордону РФ, знялися з дрейфу із середніми географічними координатами 44 градуси 50 мінут північної широти та 36 градусів 36,6 мінути східної довготи і, прямуючи різними ходами і курсами, вирушили у напрямку державного кордону з метою виходу в Керченську протоку.

О 7:01 25 листопада 2018-го, не маючи встановленого законодавством Російської Федерації дозволу на перетин державного кордону, без попередження прикордонних органів про намір перетнути кордон і без передавання даних про місце розташування судна, не відповідаючи на вимоги про зупинку, висунуті посадовими особами ПУ ФСБ Росії у Республіці Крим, діючи спільно й узгоджено, здійснюючи небезпечне маневрування, що створювало загрозу мореплаванню, незаконно перетнули державний кордон Російської Федерації в районі із середніми географічними координатами 44 градуси 52,7 мінути північної широти та 36 градусів 31,3 мінути східної довготи, після чого судна "Нікополь", "Бердянськ" та "Яни Капу" з переліченими вище особами, які перебували на них, примусово зупинили співробітники ПУ ФСБ Росії у Республіці Крим", – процитував Полозов.

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранені, 2 із них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

З'єднання і частини Збройних сил України привели у стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили брехню ФСБ у справі проти українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути