вівторок, 03 квітня 2018 12:53

Росія завезла в Крим авіацію з ядерними боєзарядами ще при Ющенку - Тимчук

Росія завезла в Крим авіацію з ядерними боєзарядами ще при Ющенку - Тимчук
У Криму Чорноморський флот Росії чинив свавілля - Тимчук. Фото: Прямий

Ситуація окупації Криму впиралася у базування Чорноморського флоту Росії на півострові.

Сценарій, розіграний в Грузії, загрожував і Україні, розповів координатор центру "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає "Апостроф".

"Із 2008 року ми працювали по Криму, який повністю контролювався Україною, в напівпідпільному режимі. Адже навіть за часів президента Віктора Ющенка (я вже мовчу про Януковича), незважаючи на те, що Ющенко відрізнявся, як тоді говорили, антиросійською риторикою, українські місцеві спецслужби в Криму і Севастополі постійно отримували від Києва по голові, коли намагалися протидіяти беззаконню, який влаштовував Чорноморський флот", - розповів він.

За його словами, тоді проводили афери матеріальні (передача в оренду землі, яку займав Чорноморський флот).

"Україна по базовій угоді про умови базування ЧФ РФ у Криму і Севастополі від 1997 року могла контролювати переміщення сил і засобів Чорноморського флоту, давати на рівні правоохоронних органів дозвіл на переміщення боєприпасів, військової техніки. Чорноморський флот на все це плював з високої дзвіниці", - додав Тимчук.

Експерт зауважив, що росіяни возили боєприпаси, як їм хотілося, по всьому Криму, проводили навчання без будь-якого погодження з українською стороною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Криму Росія культивує насильство. Мовляв, боротися з "укропами" - це героїзм" - правозахисниця Ольга Скрипник

"Що вони завозили з бази ЧФ РФ на території Росії в Севастополь, теж ніколи ніким не перевірялося, тому що росіяни просто не дозволяли. Хоча, за базовими угодами, вони зобов'язані були повністю звітувати. Вони містили на території Криму бойову авіацію, яка була пристосована під несення тактичних ядерних боєзарядів, що теж було заборонено двосторонньою угодою. Росіяни спочатку ігнорували все, що можна, причому дуже грубо", - додав він.

В окупованому Криму російські збройні сили розпочали широкомасштабні військові навчання. Про це повідомляє прес-служба Міноборони РФ. У маневрах беруть участь понад 10 тис. військовослужбовців. Це майже 100 з'єднань і військових частин Південного військового округу РФ. Задіяли майже 2 тис. одиниць озброєння і військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «Росія завезла в Крим авіацію з ядерними боєзарядами ще при Ющенку - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути