Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 18:29

"Росія отримала від Криму купу проблем" - експерт

"Росія отримала від Криму купу проблем" - експерт
Анексія Криму та окупація Донасу підняла рівень насилля в Росії. Тепер навіть побутові конфлікти чоловіки вирішують зі зброєю в руках. Фото: Інформатор

Анексія Криму та окупація Донбасу обернулися для Росії не тільки санкціями, а ще й зростанням рівня насилля.

Богдан Петренко, заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму, розповів Gazeta.ua про наслідки агресії для Росії.

"Росіяни отримали купу проблем. У Ростовській області, яка безпосередньо межує із зоною конфлікту, злочинність у 2014 році зросла на 40 відсотків.

Збільшився рівень насилля. З боку Росії на Донбас і в Крим поїхали не патріоти, а маргінали. Ті, які повернулися живими, привезли з собою велику кількість вибухівки та зброї. Навіть побутові конфлікти будуть вирішувати силою. Це стосується навіть підлітків. Ситуація в школах Пермі та Улан-Уде яскравий тому приклад (15 січня 2018 року і місті Перьм двоє школярів накинулися на однокласників із ножами. 19 лютого 2018 року учень 9-го класу напав на семикласників із сокирою та швиргонув у них пляшкою із запалювальною сумішшю –Gazeta.ua).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готувалися легалізувати анексію Криму" - у СБУ розповіли про затримання посібників окупантів

На жаль, така ситуація може повторитися і з Україною. Багато людей перейшли певну моральну межу і легко натискають на гачок аби вирішити будь-яку проблему. Привезти вибухівку із зони АТО зараз дуже легко. Не виключаю, що колишні атовці почнуть захоплювати районні адміністрації, аби їм нарешті видали акти на землю, які давно обіцяла держава. Тим паче, що політики усіляко популяризують насильницькі методи вирішення конфліктів", - вважає експерт.

Запевнив, що анексія Криму значно підняла виборчий рейтинг Володимира Путіна У найближчому майбутньому він витіснить українців із півострова й заселить його військовими аби зберегти свій вплив на регіон.

Зараз ви читаєте новину «"Росія отримала від Криму купу проблем" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути