середа, 20 червня 2018 12:14

Російські окупанти повторно засудили Володимира Балуха

Російські окупанти повторно засудили Володимира Балуха
20 червня 2016 року почалися репресії проти проукраїнського активіста Володимира Балуха. Зараз він голодує в Сімферопольському СІЗО. На світлині разом зі своєю матір'ю Наталією Балух. Фото: YouTube

Проукраїнського активіста Володимира Балуха 20 червня 2016 року повторно засудили до 320 годин виправних робіт.

Про це повідомляє "Громадське Крим".

Його визнали винним у тому, що лаявся на адресу оперативника райвідділу поліції Євгена Баранова, який проводив у його будинку обшук.

47-річного Володимира Балуха засудили до 3 років і 7 місяців колонії. Звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували за проукраїнську позицію. Зокрема за прапор України, вивішений у дворі його будинку. Зараз він перебуває у Сімферопольському СІЗО. Оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року.

- Кожен день відбуваються провокації щодо Балуха. В його камері проводяться обшуки, він піддається усіляким приниженням з боку адміністрації. , - каже адвокат українця Ольга Дінзе. - Його також поміщали в вузьку камеру-олівець. Там можна тільки сидіти або стояти. У ній йому зробилося гірше - розболілися голова і серце. Єдине – у нього ще полегшений режим, після першого місяця голодування він перейшов на сухарі і кисіль, бо схуд на 30 кілограмів. 15 червня у процесі судового засідання після допиту свідків приблизно через годину йому стало гірше. Він більше не зміг стояти і присів. Йому викликали швидку допомогу.

Правозахисники пов'язують обшуки з тим, що нещодавно Ахтем Чийгоз передав президенту Україні Петру Порошенку звістку від Володимира Балуха.

На останньому засіданні Роздольненський суд продовжив українському активістові арешт на 2 місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат повідомила, як знущаються над політв'язнем Балухом

- Володі стало ще гірше, ніж до цього. Він навіть говорити толком не міг, - говорить архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент, - Балуха морально і фізично вимотують. На останньому засіданні колір його обличчя був чорний, як земля. На суд його везли більше двох годин в автозаку, коли на вулиці була спека - близько 40 градусів. І, чесно кажучи, видно, що Балух здає. Він на межі нервового зриву. При цьому Володя категорично відмовляється підпускати до себе лікарів з СІЗО, побоюючись, що вони зроблять йому тільки гірше. Він готовий здатися тільки лікарям з Червоного Хреста.

Балух, фермер з Роздольненського району Криму, був затриманий після обшуку 8 грудня 2016 року. Як стверджували в ФСБ, на горищі його будинку знайшли патрони і тротилові шашки. 16 січня 2018 року "суд" в окупованому Криму засудив його до трьох років та п'яти місяців позбавлення волі в колонії-поселенні за незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин. Адвокати та правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який був вивішений у дворі його будинку.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти повторно засудили Володимира Балуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути