субота, 16 червня 2018 10:02

Адвокат повідомила, як знущаються над політв'язнем Балухом

Адвокат повідомила, як знущаються над політв'язнем Балухом
Політв'язень Володимир Балух голодує у кримському СІЗО майже 30 днів. Фото: Дзеркало тижня

Український політв'язень Володимир Балух, який голодує майже 3 місяці, щодня зазнає приниження з боку співробітників кримського СІЗО.

"Кожен день відбуваються провокації щодо Балуха. В його камері проводяться обшуки, він піддається усіляким приниженням з боку адміністрації. Ситуацію, думаю, може змінити тільки наглядова прокуратура. Наступного тижня будемо звертатися зі скаргою до наглядової прокуратури на дії адміністрації СІЗО", – повідомила адвокат Балуха Ольга Дінзе, передає "112 Україна".

За її словами, внаслідок голодування стан здоров'я політв'язня погіршився. Він відчуває постійні болі в області грудної клітки, нудоту, запаморочення і болі в спині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не голодування, а харчування за спецсхемою" - росіяни розповіли про стан політв'язнів

"У процесі судового засідання після допиту свідків близько через годину йому стало гірше. Він більше не зміг стояти і присів. Йому викликали швидку допомогу. Після чого було надано абсолютно посередню допомогу - поставили внутрішньом'язовий укол", – каже адвокат.

Вона додала, що Балух вимагає допустити до нього представників "Червоного хреста". Іншим не готовий довіряти своє здоров'я.

В окупованому Криму українця Володимира Балуха засудили до 3 років і 7 місяців колонії. Звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували за проукраїнську позицію. Зокрема за прапор України, вивішений у дворі його будинку. Пізніше суд скоротив вирок на 2 місяці. З обвинувачення виключили пункт про придбання боєприпасів. Пізніше Балух оголосив безстрокове голодування.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат повідомила, як знущаються над політв'язнем Балухом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути