пʼятниця, 25 січня 2019 14:55

Росіяни засудили хлопця за повернення до анексованого Криму

Росіяни засудили хлопця за повернення до анексованого Криму
Росіяни засудили 24-річного хлопця до 10 років тюрми за бажання повернути Крим в Україну фото: Станіслав Юрченко

Підконтрольний Росії Ленінський районний суд Криму засудив місцевого жителя Криму, кримського татарина, 24-річного Февзі Саганджі до 10 років і 6 місяців тюрми.

Звинуватили у тому, що перебуваючи на материковій Україні, брав участь у діяльності організації, яка заборонена в Росії, передають Крим.Реалії.

За версією російського слідства, хлопець 2016-го поповнив лави кримськотатарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана.

"Перебуваючи членом зазначеного незаконного збройного формування, підтримував мету його створення, а саме здійснення блокади Криму з боку українського кордону та повернення Кримського півострова до складу України. Февзі Саганджі з січня 2016-го до вересня 2017 року брав активну участь у діяльності батальйону, пройшовши курси стрілецько-вогневої, рукопашної та мінно-вибухової підготовки", – стверджують окупанти.

Відомо, що Саганджі повернувся додому у вересні 2017-го, а у квітні 2018-го його затримали співробітники управління ФСБ Росії у Криму і Севастополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти залякують батьків, які хочуть переводити дітей до українських класів

Номан Челебіджихан - кримськотатарський політичний діяч часів Першої світової війни. Був першим головою уряду Кримськотатарської Народної Республіки. Виступав за рівноправ'я всіх жителів Криму. Йому належать слова "Ant etkenmen!" (Я присягнувся! - Gazeta.ua), які стали гімном кримськотатарського народу.

Російські спецслужби наголосили, що проводитимуть обшуки в домівках 2 громадян України, яких підозрюють в участі формування батальйону імені Номана Челебіджихана.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни засудили хлопця за повернення до анексованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути