середа, 28 червня 2023 01:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни побудували нову військову базу в тимчасово окупованому Криму

У тимчасово захопленому Криму окупанти облаштували нову військову базу.

Виявлено розташування казарми та сотні вантажівок, позашляховиків і автоцистерн, які перевозять паливо, свідчать фото супутника Planet Labs за 23 червня, передають "Схеми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ отримали плацдарм на лівому березі Дніпра – "Атеш"

Автор: Planet Labs
  Фото з супутника за 16 березня
Фото з супутника за 16 березня
Автор: Planet Labs
  Фото з супутника з 23 червня
Фото з супутника з 23 червня

База розшташована на території села Широке поблизу Сімферополя на місці колишнього фермерського господарства. Там тепер стоїть 101 окрема бригада матеріально-технічного забезпечення (ОбМТЗ), місце дислокації військової частини – місто Уссурійськ (Далекий Схід РФ). Штатний склад такої бригади – близько двох тисяч осіб

"Раніше, ще у 2022 році, на цій території також була техніка, але в меншій кількості та не військова", – йдеться у матеріалі.

Вночі 22 червня пролунали вибухи на мосту біля Чонгара, що з'єднує тимчасово окупований Крим із Херсонщиною. Міст суттєво пошкоджений, транспорт через нього не пропускають.

"Бавовна" на Чонгарському мосту боляче вдарить по логістиці росіян та мінімізує можливості ворога для поповнення ресурсів.

Це має вплинути не тільки на моральний стан ворога, але й на фізичний та матеріальний, заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни побудували нову військову базу в тимчасово окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути