понеділок, 17 липня 2023 14:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни можуть піти на черговий жест "доброї волі" – що значить удар по Кримському мосту

"Росіяни можуть піти на черговий жест "доброї волі" – що значить удар по Кримському мосту
"Ми маємо формувати умови для звільнення. Наносити удари по тиловій інфраструктурі противника", наголосив Дмитро Снєгирьов. Фото: Радіо Свобода

На Кримському мосту пролунали щонайменше два вибухи. Частина споруди буквально "склалася" від ударів. Так окупантам нагадали, що звільнення Криму Україна планує військовим шляхом.

Якщо взяти під контроль Чонгарський перешийок, переходи в районі Армянська та Кримський міст – то росіяни опиняться у пастці. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Удар відбувся після заяви Залужного, що Україна в будь-якому разі деокупує Крим. Окупантам показали, що ми в першу чергу розглядаємо військовий шлях звільнення півострова. Кримський міст – це основна логістична складова росіян. У разі її нейтралізації, російська армія на окупованому півострові опиняється у досить складному становищі. Це неможливість проведення ротацій, підвезення БК, палива. Російська армія там досить вразлива з логістичної точки зору", – наголосив Снєгирьов.

Якщо взяти під контроль Чонгарський перешийок, переходи в районі Армянська та Кримський міст – то росіяни можуть продемонструвати черговий жест "доброї волі", додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зробив крок уперед, а під ногою міна. Наче потрапив у бетонозмішувач" – Михайло "Депутат" Бакалюк

"Напередодні була атака на місця постійного базування Чорноморського флоту. Втеча росіян буде залежати від інтенсивності ударів по Кримському мосту та по Чонгару. Якщо будемо бити раз на півроку, це не матиме практичної користі. Навіть удар по Чонгарському мосту – це паралізувало рух, але окупанти змогли відновити роботу за пару тижнів. Теж саме про сьогоднішнє пошкодженням Кримського мосту. Росіяни відновлять рух. Тому це має бути планомірна робота, коли щотижня будуть удари з використанням високоточної зброї", – сказав Снєгирьов.

Чим більше буде таких ударів, тим більше це наблизить ситуацію деокупації півострова, пояснив експерт.

"Ми маємо формувати умови для звільнення. Наносити удари по тиловій інфраструктурі противника. Насамперед, логістичній. За таких умов може повторитися херсонський сценарій. Тому що деокупувати Крим буде значно легше, ніж Донбас. Можливості для звільнення військовим шляхом набагато більші", – додав Снєгирьов.

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи. Так званий очільник окупованого півострова Сергій Аксьонов повідомив, що там сталася "надзвичайна подія в районі 145 опори з боку Краснодарського краю", у зв'язку з чим рух на мосту зупинений. Частина мосту буквально "склалася" після нічної атаки.

Раніше, 8 жовтня 2022 року, на Кримському мосту пролунав вибух. До цієї події РФ неодноразово стверджувала про "належний захист" моста ППО та військовими, а також заявляла про нібито "надійність конструкції" цього об'єкта.

Керченський міст довжиною близько 18 км з'єднує Росію та Кримський півострів через острів Тузла. Він складається з двох шляхів – залізничного й автомобільного. Будування мосту значно спростило окупантам постачання продовольчих товарів та військової техніки на тимчасово окупований півострів. Без мосту російські військові фактично залишаються відрізаними від Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни можуть піти на черговий жест "доброї волі" – що значить удар по Кримському мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути