Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2019 01:00

Росія внесла до списку терористів кримського активіста

Росія внесла до списку терористів кримського активіста
Кримчанина Олега Приходько внесли до російського списку екстремістів.

Російська служба з фінансового моніторингу внесла кримського проукраїнського активіста Олега Приходька до переліку осіб, причетних до "екстремістської діяльності чи тероризму".

Приходько фігурує в цьому списку під номером 6663, повідомляє Радіо Свобода Крим.Реалії.

Керівник "Кримської правозахисної групи" Ольга Скрипник пояснює, що включення до переліку Росфінмоніторингу здійснюється щодо тих осіб, вирок яким набув чинності, тобто їх визнали винними в тероризмі чи екстремізмі згідно з Кримінальним кодексом Росії.

"Таким чином порушується презумпція невинуватості, адже навіть у рамках російської правової системи провина людини не доведена, але він вже публічно, на сайті Росфінмоніторингу вказаний як екстреміст чи терорист, а його права вже обмежені. А у випадку з Кримом багатьох громадян України переслідують за екстремістськими та терористичними статтями КК Росії незаконно, з політичних мотивів", – розповіла Скрипник у коментарі Крим.Реалії.

Дружина активіста розповіла, що чоловікові заблокували картку, на яку виплачувалася пенсія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму колишні друзі ігнорують родину арештованого активіста Приходька

"Ми не можемо нічого зняти. Ось у нього скоро нове надходження. До того ж абсолютно незрозуміло, чи має пенсія накопичувальний характер", – каже вона.

За словами Ольги Скрипник, для отримання пенсії Приходька необхідно оформити довіреність. "Слідчий повинен дати дозвіл на прихід нотаріуса у СІЗО для оформлення довіреності", – пояснила правозахисниця.

Раніше російська ФСБ звинуватила Приходька в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

Зараз ви читаєте новину «Росія внесла до списку терористів кримського активіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути