пʼятниця, 18 січня 2019 12:25

Росія вивезла з окупованого Криму більше мільйона артефактів

Росія вивезла з окупованого Криму більше мільйона артефактів
Україна запроваджує санкції відносно російських археологів, які незаконно здійснювали розкопки в анексованому Криму. Фото: most.life (Courtesy Photo)

Росія вивезла з анексованого Криму більше мільйона археологічних артефактів від 2014-го. Про це 17 січня на прес-конференції в Києві заявив представник МінТОТ Сергій Мокренюк.

За його словами, в українському міністерстві фіксують такі порушення. Причетних до них осіб можуть притягнути до відповідальності, у тому числі запровадити відповідні санкції, повідомляє Крим.Реалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журба і занепад - на що перетворилась Феодосія під управлінням окупантів

Раніше стало відомо, що Україна запроваджує санкції щодо російських археологів, які незаконно здійснювали розкопки в анексованому Криму.

У Міністерстві культури України заявляли про плани звернутися до низки міжнародних організацій із проханням відреагувати на незаконні розкопки, які російські археологи продовжують проводити на території анексованого Криму. Після анексії Криму Росія прийняла під свою юрисдикцію всі об'єкти культурного та історичного значення, що перебувають на території Криму. Київ наполягає на приналежності пам'яток українському народу та просить прийняти їх під захист ЮНЕСКО.

У центрі окупованої Керчі руйнується оглядове колесо. Кабінки, які знаходяться на самісінький вершині атракціону, поіржавіли та качаються при кожному пориві вітру.

Зараз ви читаєте новину «Росія вивезла з окупованого Криму більше мільйона артефактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути