субота, 04 липня 2020 20:23

Росія стає великим Кримом - Портников розкритикував сценарій фальсифікованого референдуму

Росія стає великим Кримом - Портников розкритикував сценарій фальсифікованого референдуму
Портников порівняв Росію з Кримом. Фото: Львівський портал

Мешканка Ізраїлю Яель Іллінські, яка має й ізраїльське, і російське громадянство, змогла в один і той же день тричі проголосувати на референдумі щодо змін до російської Конституції ‒ в електронному вигляді та на обох виборчих дільницях, у Тель-Авіві та Хайфі. Проголосувати дозволили також і її дочці, якій ще не виповнилося 18 років: документи дівчини в російському консульстві просто не стали перевіряти, розповів у блозі на Радіо Свобода публіцист Віталій Портников.

Додає, що жінці потім погрожували з російського консульства кримінальним переслідуванням. А до журналіста телеканалу "Дождь" Павла Лобкова, який живе в Росії і теж проголосував двічі й розповів про це телеглядачам, вже приходили додому. І не виключено, що ще порушать кримінальну справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал "Бабин Яр" не можна будувати за гроші російських олігархів - Портников

"Вся ця ганебна історія нагадала мені 2014 рік. Крим. Ось точно такий же "референдум", на якому можна було "проголосувати" як завгодно, кому завгодно ‒ аби імітувати "народне волевиявлення" на окупованій території, аби створити потрібну картинку для російських телеканалів і дозволити Марії Захаровій запевняти іноземних журналістів у законності голосування. І потім вся ця ганьба покотилася далі ‒ парламент, Конституційний суд, "введення Криму до складу Російської Федерації". І мало хто в Росії, думаю, тоді сумнівався, що це ‒ "воля народу". Так, може й не дуже правильно з точки зору міжнародного права, так, може й не дуже добре з точки зору відносин із Україною ‒ але ж "народ же хотів", але ж "Крим же наш", але ж вони "самі проголосували". А тепер уже, як бачимо, і сама Росія стає великим Кримом, величезним заповідником фальсифікацій та брехні", - підсумовує Портников.

Не потрібно себе обманювати і вмовляти, що репресії режиму Володимира Зеленського проти його попередника Петра Порошенка чимось відрізняються від репресій режиму Володимира Путіна проти Михайла Ходорковського або репресій режиму Віктора Януковича проти Юлії Тимошенко, пише Портников.

Зараз ви читаєте новину «Росія стає великим Кримом - Портников розкритикував сценарій фальсифікованого референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути