Ексклюзиви
середа, 14 серпня 2019 16:45

Росія розмістила дрони-шпигуни у Криму

Автор: Антон Новодережкін
  Росія розмістила дрони "Форпост" на території Криму
Росія розмістила дрони "Форпост" на території Криму

Дрони призначені для розвідки і зможуть взяти під спостереження значну частину акваторії Чорного моря.

Міноборони Росії розмістило на Чорноморському флоті в окупованому Криму ескадрилью розвідувальних безпілотних літальних апаратів "Форпост", передають "Известия".

Їх направили до 318-го змішаного авіаційного полку, який базується під Севастополем. Завдяки ним можна легко виявити великі цілі, наприклад, надводні кораблі противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перу купує українські літаки Ан-178

Безпілотник важить понад 450 кг і може підніматись на висоту близько 5 тис. м. Також він має змогу працювати у будь-який час доби і за будь-яких погодних умов.

"Форпост" має великий запас палива і може діяти у радіусі до 250 км від розташування оператора. Крім цього, може розвивати швидкість понад 200 км/год. і перебувати в повітрі до 17 год.

Під час нещодавніх флотських навчань застосування "Форпосту" визнали успішним. У майбутньому ЧФ отримає на озброєння модернізовану версію дрону.

БПЛА "Форпост" створили на основі раніше закуплених ізраїльських безпілотників Searcher Mk II. Зараз "Форпост" активно застосовується в Сирії для пошуку та ідентифікації цілей.

Зараз ви читаєте новину «Росія розмістила дрони-шпигуни у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути