середа, 17 лютого 2021 07:17

Росія перетворила Крим у найпотужнішу військову базу

Росія перетворила Крим у найпотужнішу військову базу
Російський флот нарощує силу в окупованому Криму. Бойовий склад надводних кораблів та підводних човнів збільшено на 45%. Фото: glavcom.ua

Росія з початку окупації Криму більш ніж утричі збільшила на півострові кількість військових, техніки. А також проведення навчань, як наступального, так і оборонного характеру.

Таким чином РФ перетворила АР Крим у найпотужнішу військову базу. Про це розповів командувач Військово-морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції проти РФ за окупацію українських територій залишаться в силі - Адміністрація США

"Протягом семи років бойовий склад надводних кораблів та підводних човнів Чорноморського флоту збільшено на 45%. Загальна кількість становить 58 одиниць, у тому числі носіїв крилатих ракет морського базування "Калібр" – 13 одиниць. Нещодавно до бойового складу ЧФ було прийнято черговий малий ракетний корабель "Грайворон", – розповів командувач, передає "Укрінформ".

Крім цього, у 3,5 раза зросла кількість бойових літаків на півострові. А вертольотів – у 9 разів, кількість танків – вже 40 одиниць. Також окупанти у 6 разів збільшили кількість бойових броньованих машин і в 6,5 рази – ракетних систем залпового вогню. А кількість російських військових зросла утричі і вже перевищує 40 тис. осіб.

Україна має наполягати на депортації росіян, які заїжджали в Крим у період окупації. Колоністам мають надати термін для виїзду з території Криму та відкрити кримінальні провадження щодо тих, хто залишиться.

Зараз ви читаєте новину «Росія перетворила Крим у найпотужнішу військову базу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути