понеділок, 26 квітня 2021 15:46

Росія не вивела з Чорного моря два десантні кораблі Північного флоту

Росія не вивела з Чорного моря два десантні кораблі Північного флоту
Російський великий десантний корабель "Олександр Отраковскій" досі залишається в Чорному морі. Фото: ТАСС

Два великі десантні кораблі Північного флоту РФ "Олександр Отраковскій" і "Кондопога" досі залишаються в Чорному морі після великих навчань біля Криму.

Про це з посиланням на пресслужбу Північного флоту в понеділок 26 квітня повідомляє "Інтерфакс".

"Великі десантні кораблі Північного флоту продовжують діяти в акваторії Чорного моря відповідно до планів далекого походу", - наводить інформагентство повідомлення російських військових.

Таке повідомлення надійшло на фоні заяви Міноборони РФ 23 квітня про те, що понад 20 кораблів Чорноморського флоту РФ повернулися в пункти постійної дислокації після участі в навчаннях у районі Криму та що великі десантні кораблі з морською піхотою вийшли в пункти постійної дислокації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США стежитимуть за відведенням військ Росії з кордонів з Україною

Повідомляється, що на навчаннях в Криму минулого тижня екіпажі "Олександра Отраковского" і "Кондопоги" відпрацьовували навчальні завдання спільно з військами Південного військового округу. У Чорне море на маневри прийшли великі десантні кораблі Північного і Балтійського флотів РФ, артилерійські та десантні катери Каспійської флотилії.

Усього в навчаннях російських військ Південного військового округу і Повітряно-десантних військ в окупованому Криму були задіяні понад 10 тис. військовослужбовців, 1,2 тис. одиниць озброєння і військової техніки, близько 50 військових літаків, понад 40 бойових кораблів і 20 судів забезпечення.

22 квітня Росія почала основний етап навчань військ Південного військового округу і Повітряно-десантних військ на території окупованого Криму в межах "раптової перевірки боєготовності". У район проведення навчань перекинули війська та направили кораблі Чорноморського флоту та частину сил Каспійської флотилії.

Зараз ви читаєте новину «Росія не вивела з Чорного моря два десантні кораблі Північного флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути