четвер, 26 січня 2017 14:48

"Росія не дотримується своїх же правил" - член Меджлісу

"Росія не дотримується своїх же правил" - член Меджлісу

Очікується нова хвиля арештів кримських татар. Про це Gazeta.ua розповіла Гаяна Юксель, член Меджлісу кримськотатарського народу.

"Росія не дотримується своїх же правил. Заборонили меджліс вже офіційно. Він був створений в складі України. Але силовики арештовували і викрадали наших ще до цього "закону". Особливість затримань в Криму в тому, що проти тих людей немає доказової бази. Ніяких доказів", - вважає Юксель.

В Криму почали арештовувати і штрафувати тих, хто виступає проти незаконних арештів.

"Ці люди мають неабияку сміливість. Вони виходять на виступи тому, що незаконні арешти доходять до абсурду. Забирають за розповсюдження екстреміських матеріалів. Знайти ці агітаційні листівки не просто. Міліція просто підкидує заборонену літературу під час обшуку дому і це вже доводить причетність затриманих", - каже член Меджлісу.

ЧИТАЙТЕ ТАТКОЖ: ФСБ обшукала будинок кримсько-татарської активістки та познущалися над вагітною жінкою

На міжнародних заходах присвяченим питанню арештованих в Криму, представники Росії дискредитують та виставляють країну з негативної сторони.

"Ціль Росії — звинуватити Україну. Їхні постійні тези: "Україна небезпечна", "Україна розгорнула війну", "В Україні нема свободи слова і демократії", - розповіла Юксель.

Юксель вважає, щоб вирішити це, ми повинні створити сильне інформаційне протистояння російському деструктиву.

"Українські ЗМІ повинні повинні звучати у світі і виступати окремим блоком на міжнародних зустрічах. А такого немає. Хоч рупор Росії за кордоном можна почути на кожному кроці", - каже Юксель.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Україна сама винна в анексії Криму.
Зараз ви читаєте новину «"Росія не дотримується своїх же правил" - член Меджлісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути