четвер, 11 червня 2020 09:49

Росія навмисно розпалює релігійну ворожнечу в Криму

Росія навмисно розпалює релігійну ворожнечу в Криму
Росія розпалює релігійну ворожнечу в Україні. Фото: reuters.com

Російська окупаційна влада у Криму використовує практику залякування християнських та мусульманських релігійних груп.

Про це йдеться у звіті Державного департаменту США до Конгресу на тему дотримання релігійних свобод у світі, пише "Голос Америки".

Документ свідчить про те, що в Криму продовжують переслідувати та залякувати членів Української православної церкви, кримських татар-мусульман, Українську греко-католицьку церкву, свідків Єгови. Уряд США закликав звернути на це увагу міжнародну спільноту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін "зрадіє" — ЄС на рік подовжить санкції проти Росії за анексію Криму

РосЗМІ намагаються дискредитувати певні релігійні групи, зокрема мусульман — кримських татар, яких часто змальовують як людей, причетних до ісламістських угруповань, наголошується у звіті.

Також сили, контрольовані окупантами, продовжують використовувати будівлі релігійних меншин у якості військових установ.

"З 2015 року Росія призвала на військову службу тисячі мешканців Криму. А тих, хто не погоджувався, карали за кримінальними звинуваченнями. Росія мусить припинити репресії щодо тих, хто виступає проти окупації, звільнити несправедливо ув'язнених українців, і повернути повний контроль над Кримом. Крим — це Україна", — підкреслив Держсекретар США Майк Помпео під час презентації звіту.

Раніше стало відомо, що в тюрмах РФ та окупованого Криму наразі перебувають 94 українські політв'язні, 71 із них — кримські татари.

Зараз ви читаєте новину «Росія навмисно розпалює релігійну ворожнечу в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути