понеділок, 18 березня 2019 10:06

Росія може провести в Криму ще один референдум, заселивши півострів росіянами

Росія може провести в Криму ще один референдум, заселивши півострів росіянами
В Криму можуть провести другий "легітимний" референдум. Фото: gdb.rferl.org

Російська влада планує провести повторний "референдум" про статус окупованого Криму. На думку Росії, це допоможе остаточно "узаконити" анексію українського півострова.

Паралельно в Криму відбувається інтенсивне заселення росіянами - від 500 до 800 тис., переважно силовиків. Усе для того щоб, там ніхто вже не пам'ятав та не згадував про Україну, заявила член Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель, повідомляє "Еспрессо"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США назвав референдум в Криму "фарсом під дулами автоматів"

"Щоб не залишилося проукраїнського населення, яке пам'ятає про Україну, яке жило при Україні. Особливо, щоб не залишилося активістів. Я не здивуюся, якщо ми завтра почуємо від Росії про другий "референдум", – сказала Юксель.

На її думку, російська пропаганда це дійство подаватиме так. Перший "референдум" не визнали, а зараз домовляймося з міжнародною спільнотою, з Україною.

"Запитаймо у мешканців Криму: як зараз у Криму і чи згодні вони повертатися в Україну, проведімо інший "референдум", другий", – описала можливу поведінку російських окупантів член Меджлісу.

Саме тому російське керівництво розробило спеціальну програму із заселення півострова відданими Кремлю людьми, переконана Юксель. Це люди здебільшого зі складу силових органів. Їм Москва виділяє на одну родину 30 тисяч "підйомних", щоб ті купили однокімнатну квартиру чи побудувати якийсь будиночок.

У двох великих містах Росії місцеві жителі вийшли на поодинокі пікети проти анексії РФ українського Криму.

Протестні акції відбулися в Москві та Санкт-Петербурзі.

Учасники вийшли на вулиці з плакатами: "Крим не мій. Крим – це Україна", "Список Олега Сенцова", "Крим вам замість пенсій", "Віддай поцуплене", "За обмін полоненими всіх на всіх".

Зараз ви читаєте новину «Росія може провести в Криму ще один референдум, заселивши півострів росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути